joi, 8 ianuarie 2009

Omul din umbră


Nu ştiu câţi dintre voi cunosc acest lucru, dar în 2006 FJSC a câştigat Cupa Universităţii la baschet. A trecut în finală chiar de "şahiştii" de la Matematică, probabil unica victorie a fjsceilor în faţa singurelor persoane care fac sex cu calculatorul. E bine că găsesc şi ei modalităţi de a se face fericiţi.

După cum am tot anunţat pe blog, şi eu şi Unicul Căpitan, anul acesta avem un obiectiv deosebit de îndrăzneţ: câştigarea Cupei Universităţii. Pe care mi-ar plăcea să o cucerim chiar în finală cu maeştrii cifrelor (cum să fii maestru al cifrelor?). Ceea ce îmi amintesc, că veni vorba de echipa care ne bate constant la Cupa Bobocilor sau la Cupa Universităţii, e că pe banca celor de la Mate se afla Dumitrescu. Pentru cei care nu ştiu, el e un prof de sport de la Drept, care organizează şi, în acelaşi timp, arbitrează competiţiile între facultăţi, alături de domnul Gozu şi de Moise (care nu prea se bagă la chestii din astea fiindcă e foarte lipsit de chef).


După primele 2 minute şi câteva greşeli flagrante în apărare, era deja 2-0 pentru tocilarii de la Mate. În final ne-au bătut destul de clar, cu menţiunea că la câteva faze controversate Dumitrescu punea presiune pe arbitru şi el lua, bineînţeles, deciziile în favoarea "şahiştilor". Prins pe la vreo 6-2 în euforia posibilităţii echipei sale de a se califica din grupe, începuse să îşi îndemne jucătorii: "Hai, nu ne relaxăm. Tragem pentru golaveraj, s-ar putea să avem nevoie cândva de el". S-a încheiat, ei au făcut golaveraj, iar Dumitrescu s-a dus la toaletă să-şi rezolve problemele personale fiindcă majoretele Universităţii îi făcuseră poftă şi de altceva, nu doar de fotbal. Iată-le în acţiune pe fetele care l-au determinat pe noul Alex Ferguson să îşi părăsească elevii pentru o altă activitate, mult mai plăcută pentru el:


Eliberat de stres, a atacat semifinalele Cupei Bobocilor. Din păcate pentru el, şi pentru acei Casanova pe care îi antrena, calificarea din grupe n-a mai sosit fiindcă nici dacă ar fi arbitrat trei de Dumitrescu meciul cu Geografia "şahiştii" n-ar fi învins.

O întâmplare care merită povestită aici, petrecută când Dumitrescu visa deja la cucerirea trofeului, l-a avut ca protagonist chiar pe acest om din umbră al competiţiilor sportive universitare. Membrii echipei FJSC-ului, printre care Simbolul Alex Smurfu, Unicul Căpitan "Rigidu", managerul Răzvan Szabo şi je, se aflau în tribunele "stadionului" de la Drept. Cine trece pe lângă noi? Da, aţi ghicit, chiar maestrul combinaţiilor, Dumitrescu. Redau aici, din memorie, discuţia dintre Simbol şi tehnicianul "şahiştilor":

Smurfu: Ar trebui să vă puneţi un tricou alb pe dumneavoastră! (n.r.- "şahiştii" erau sponsorizaţi de Bergenbier, care le-a oferit tuturor câte un echipament alb). Dumitrescu: Eu măcar vin aici la fiecare meci, sunt alături de echipa mea. Profesorul vostru de sport unde e?
Smurfu: Păi de Jurnalism se ocupă domnul Sakizlian. El nu are treabă cu fotbalul. El predă judo şi culturism.
Dumitrescu: Păi ce, crezi că eu am trecută specialitatea fotbal? Eu predau canotaj şi body-building (n.r.-toţi încep să se prăpădească de râs).
Smurfu: Se vede, dom' profesor.

P.S. Sakizliane, ia şi tu exemplu de la omul din umbră. Pune şi tu presiune pe arbitri, poate luăm şi noi Cupa anul ăsta.










13 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare atentie! Va avertizez ca, daca pe tot parcursul incursiunii mele pe acest blog va fi sters vreun comment lasat de mine sau de prietenul meu veti avea aceasi soarta ca si Iliuta la jeg.
    Astea fiind spuse, nu pot sa inteleg unde a disparut frumusetea facultatii noastre...Ce frumos era la jeg, la o barfa pe banca, la o caterinca la Aurelia Vasile..S-a dus dracu' tot!
    Noua generatie de terminati, in frunte cu Gazutza, urmata indeapreoape de Fluier si Iliuta ( pisa-s-ar lumea pe tine! ) au stricat karma acelei facultati. Pentru ca ma simt scarbit iarasi de aparitia Gazei langa tot ce inseamna cacat, va propun un meci de fotbal. Noi suntem incepatori, dar invatam greu. Propunem si un pariu, eventual, 100 de ron de fiecare jucator, macar la inceput. In felul asta, sper sa o ajutam pe Gaza sa vanda cazanul de pe blog si sa ne mai suga pula de 99 de ori...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mesajul de mai sus e adresat Gazei si lui Iliuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ rares

    Fratioare, nu stiu cine esti, oricum nu sterge nimeni comment-uri de pe blog. Alea doua care au fost sterse erau ale noastre, celor care scriu pe blogul asta, si nu mai aveau sens. De asta au fost scoase. Oricum n-am inteles ce era cu avertizarea aia. U ai impresia k noi suntem k Iliutza?

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai d-asta am dat al doilea comment, tocmai pentru a sublinia ca primul comment se adresa lor. Cum adica..daca eu am impresia ca voi sunteti ca Iliuta? Care voi? E o amenintare sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  7. @rares
    Nu e o amenintare, ci o invitatie la fotbal. Cand esti pregatit, cauta-ma si stabilim o intalnire.(rigidu@gmail.com)Lasa-mi id-ul si discutam.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Rareshinho, chill baiatule, ce sari asa? :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ rares

    Pai cum care noi, eu si cu Rigidu, k noi am facut blogul asta. Din moment ce noi ne ocupam de blog, am crezut k la noi te referi. Ai grija cum reformulezi alta data k se interpreteaza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu ma consider un mare specialist la fotbal dar mi-ar face mare placere sa fiu pe banca linga voi.ROBERT SAKIZLIAN

    RăspundețiȘtergere
  11. Dom' profesor, ne-ar bucura sa fiti alaturi de nou la Cupa Universitatii. In ceea ce priveste atacurile la adresa domnului Dumitrescu, dansul a avut intotdeauna ceva cu echipa FJSC-ului si de aceea am scris acele randuri.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Robert Sakizlian
    Va multumim pentru intentia dvs. Din pacate, anul trecut nu ati putut fi alaturi de noi, din cauza programarii in acelasi timp a finalelor de la baschet si fotbal. Speram ca situatia sa fie alta anul acesta si sa ne luam impreuna revansa in fata celor de la Matematica.

    RăspundețiȘtergere