miercuri, 24 decembrie 2008

Sărbători fjsciste!


După un sezon agitat, în care am alternat bucuria calificării în semifinalele Cupei Universităţii cu decepţiile din meciurile cu Matematica şi cu Teologia, a venit vremea relaxării şi pentru componenţii dreamteam-ului fjscist. Tocmai am purtat o discuţie deosebit de serioasă cu unicul căpitan, Rigidu, care a fost de acord să le acorde băieţilor o vacanţă până pe 5 ianuarie.

Bineînţeles, având în vedere că urmează o competiţie pe viaţă şi pe moarte, nu trebuie să neglijaţi de sărbători pregătirea fizică. Astfel, în fiecare dimineaţă, noi recomandăm o alergare uşoară, de 10.000 de metri, după care 5.000 de genoflexiuni, 1.000 de flotări şi 5.000 de abdomene (pentru că acesta este un capitol deficitar, după cum bine ştim din vestiar). Se subînţelege că sarmalele, friptura, salata de boeuf etc. trebuie consumate cu precauţie. Fiecare kilogram acumulat va atrage după sine o amendă de 5.000 de euro fiindcă profesionalismul este cel care ne-a caracterizat de când am devenit fjscişti. Sau, mult mai bine zis, fjscei.

Alcoolul trebuie consumat cu pipeta, în acord cu duşmanii lui Cheloo, iar petrecerile nu trebuie să ducă la desfrâu. De asemenea, veţi fi penalizaţi cu excluderea din lot dacă vor fi postate pe diverse site-uri imagini în care fredonaţi un imn al unora dintre rivalii noştri. Aşa că să ne înţelegem: FJSC e numai unul, nu Teologia
sau Matematica.

Acestea fiind spuse, ţin să le urez tuturor sărbători fjsciste (fiindcă o sărbătoare fjscistă este mult peste una fericită): colegilor de echipă, fanilor noştri şi, nu în ultimul rând, finanţatorului nostru, Răzvan Szabo, care nici până acum nu ne-a livrat în cont primele în urma calificării în semifinale. Fie ca liniştea şi bunătatea să pătrundă în vestiarul echipei în aceste zile deosebite (şi să nu-l părăsească niciun moment în 2009), iar înţelepciunea să-l călăuzească pe actualul căpitan, Rigidu, în toate deciziile tehnice pe care le va lua. Fostului căpitan, Alexandru David, cel care ne-a condus magistral din teren în primul sezon, îi urez să se dăruiască la fel de exemplar şi să rămână ceea ce a fost şi până acum: simbolul FJSC-ului!

P.S. Mutule, dacă ai avut impresia că ai scăpat nefiind amintit în acest post, te înşeli! Aşa că mă voi adresa explicit, în condiţiile în care vei încălca această regulă urmând să fii exclus din echipă: fără droguri în pauza de iarnă!

2 comentarii:

  1. Vreau sa le transmit si eu tuturor celor care sunt fjscisti, trup si suflet, un Craciun fericit si sa le aduca Moshu' predatoare, total 90-uri si mercuriale, cu ajutorul carora sa scrie istorie alaturi de noi la Cupa Universitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fejeseciste si voua, dragi mentori ai suflarii fejeseciste!

    RăspundețiȘtergere